top of page

Ben jij al in orde met de inentingen van je hond?

Vaccinaties voor honden

Regelmatige vaccinaties beschermen je hond tegen gevaarlijke, besmettelijke, soms ongeneeslijke en mogelijk dodelijke ziekten, zoals Parvovirose (Parvo), Rattenziekte (Ziekte van Weil of Leptospirose), Rabiës (hondsdolheid), Hondenziekte (Canine Distemper, Ziekte van Carré), Hepatitis (leverziekte) en Kennelhoest (Bordetella, para-influenza, adeno-virus type 2). Het kan jou en je hond in de eerste plaats veel leed besparen.Hoe je hond voorbereiden op het inchecken in ons hondenhotel

Ook wanneer je je viervoeter naar ons hondenpension brengt, dienen we als pensionhouder de nodige vaccinaties (waaronder de ziekte van Carré, Parvovirose, Hepatitis contagiosa canis, Bordetellose, Influenza (kennelhoest), Panleucopenie (typhus) en Rhinotracheitis (coryza)) verplicht te controleren via zijn of haar paspoort. Lees hieronder enkele basisregels die je als baasje altijd in je achterhoofd moet houden.


1. Je hond tijdig vaccineren: jouw verantwoordelijkheid!

Goed om weten is dat het niet aan de dierenarts is om na te gaan of je hond in orde is met de inentingen of jou aan toekomstige vaccinaties te helpen herinneren. Hou de nodige inentingen van je hond dus zelf goed in de gaten. Heeft je hond een vaccinatie gemist? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je dierenarts.


2. Is het paspoort van je hond nog up-to-date?

Net zoals baasjes hun eigen paspoort perfect in orde moet zijn om te kunnen reizen, is het ook een must om het paspoort van je woef in orde en up-to-date te houden.


3. Verlies Kennelhoest niet uit het oog

Kennelhoest is een zeer besmettelijke ‘hondenhoest’ die door het para-influenza virus, het adeno-virus type 2 en de Bordetella bacterie kan opgewekt worden. Deze ziekte duikt vooral op waar veel andere honden samenkomen, zoals in een kennel, pension of bij een hondenuitlaatdienst. Een kennelhoest inenting is geen vaste vaccinatie: vergeet dit dus zeker niet aan je dierenarts te vragen.


4. Een behandeling tegen teken/vlooien en ontworming

Als er vlooien en teken in de omgeving aanwezig zijn, zullen ze een weg vinden naar hondenvachten. Ook preventie tegen parasieten als wormen is cruciaal. Je wilt niet meemaken dat je niet alleen je hond, maar ook ongenode gasten als vlooien en teken terug mee naar huis neemt. Zorg dus zeker voor een goed preventieprogramma.


5. Mis geen boostervaccins

Heel wat hondeneigenaars denken nog onterecht dat van zodra hun hond de eerste vaccinatieronde heeft gehad, hij of zij voor het leven beschermd is. Niets is minder waar. Jaarlijkse boostervaccinaties of hervaccinaties zijn gedurende het ganse hondenleven nodig om de bescherming tegen schadelijke ziekten te behouden. Sommige boosters zijn elk jaar vereist, terwijl andere elke drie jaar nodig zijn, waarbij de bescherming na verloop van tijd afneemt.


Wat als de nodige vaccinaties niet in orde zijn?

Indien de inentingen van je hond niet in orde zijn, dan hebben wij het recht, zelfs de plicht, om je hond te weigeren in onze infrastructuur.


Zorg er dus voor dat je hond zeker in orde is met de nodige vaccinaties voor zijn of haar verblijf bij Hondenhotel Urok & Dreams in Waarloos, Antwerpen.


Meer weten over het vaccinatieprotocol voor honden? Vraag raad aan je dierenarts.


Comments


bottom of page