top of page

Tips bij het trainen van uw hond

Een brave hond begint bij de opvoeding

Hondenliefhebbers zijn vaak jaloers als ze een hond tegenkomen die zo goed luistert en niet trekt aan de lijn tijdens het wandelen. De realiteit is echter dat iedere pup en hond opgevoed moet worden. Dat kan door naar de hondentraining te gaan of door gedragstherapie te volgen. Hier volgen alvast enkele tips voor het trainen van uw hond.


Honden trainen gedragstherapie Urok & Dreams Kontich

Houd het kort Net zoals bij kinderen is de aandacht van honden soms erg kort en worden ze vlug afgeleid. Wanneer u niet de volledige aandacht hebt van uw hond heeft een training weinig nut. Houd de trainingssessies dan ook kort en bondig voor het beste resultaat. Zorg voor een passende beloning Ook honden worden graag beloond voor het geleverde werk. Dat kan een snack zijn of wat speeltijd met uw hond. Verzin ook verschillende soorten beloningen. Zo kunt u uw hond belonen in de mate van het geleverde werk. Door een goede beloning te kiezen, blijft uw hond gemotiveerd om te luisteren naar wat u vraagt.

Weet wat u wilt Consequentie is de sleutel bij het trainen van honden. Maak daarom een lijst van wat u uw hond wilt aanleren en wat u liever niet ziet bij uw hond. Op deze manier kunt u makkelijker bepaalde gedragingen afleren en stelt u zelf doelen op met betrekking tot wat u uw hond wilt aanleren. Volstaat een eenvoudig ‘blijf’ of ‘zit’ of wilt u ook dat uw hond niet aan de lijn trekt tijdens het wandelen of niet uithaalt naar andere honden?

Bouw routines op

Het is belangrijk om de lat niet meteen te hoog te leggen voor uw hond. Toch kunt u eenvoudige zaken al erg snel makkelijk aanleren door routine. Leer uw hond dat het pas eten krijgt wanneer hij of zij niet opspringt of dat het rustig moet wachten vooraleer het naar buiten mag. Het is belangrijk dat altijd te doen. Weest voorspelbaar in uw gedrag.

Hulp nodig bij trainen van honden? Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich biedt gedragstherapie en trainingen aan voor honden. Zo wordt uw pup of hond binnen de kortste keren een gehoorzame viervoeter.

Wenst u hondentraining te volgen met uw hond? Maak nu een afspraak.
Comments


bottom of page