top of page

Verschillende manieren om uw hond te ontstressen en verwennen


Hondenmassage Urok & Dreams Kontich

Stress ook bij honden

We staan er niet altijd bij stil, maar ook honden kunnen last hebben van stress. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om uw hond te ontstressen en te verwennen.

Oorzaken van stress bij honden Er zijn verschillende redenen waarom een hond stress kan hebben. Soms komt dit voort uit een genetische aanleg, maar de reden kan evengoed zijn dat uw hond te weinig beweging krijgt, verlatingsangst heeft of stress krijgt door confrontaties met andere honden, een dierenarts of vuurwerk. Stress bij honden is makkelijk te herkennen door overmatig blaffen, hijgen of veelvuldig likken van de eigen bek. Houd er rekening mee dat likken van de eigen bek na het eten van de maaltijd wel normaal is.

Hoe lost u stress op? Het is erg belangrijk om de stress van uw hond aan te pakken. In de eerste plaats kan dit door de oorzaak aan te pakken. Ga vaker wandelen met uw hond of speel er af en toe mee om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende beweging krijgt. Ook vermijdt u het beste situaties waarvan uw hond stress krijgt. Neem uw hond dan ook niet mee naar een losloopweide als hij het moeilijk heeft met confrontaties met andere honden.

Een snuffelwandeling waarbij uw hond zelf het tempo van wandelen bepaalt, is daarom een goed alternatief. Ook kauwspeeltjes of stressverlagende voeding kan helpen. Daarnaast is het ook belangrijk om zelf kalm te blijven. Honden pikken vaak signalen op van hun baasjes. Bent u angstig wanneer een andere hond te dicht bij uw hond komt, dan neemt uw hond dit waar.

Verder kan een hondenmassage ook soelaas bieden bij stress bij honden. Aanrakingen zorgen immers voor een afname van het stresshormoon cortisol en een toename van het gelukshormoon oxytocine. Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich biedt hondenmassages aan voor honden. Ideaal voor viervoeters die kampen met stress of die een verwenmoment verdienen.

Op zoek naar een hondenmassage? Kom langs bij Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich.

Comments


bottom of page