top of page

Waarom het belangrijk is dat uw hond de juiste hondenvoeding krijgtHonden hebben een andere spijsvertering

Veel mensen geven hun honden af en toe wat restjes van de tafel. Toch doet u dat beter niet, want de spijsvertering van uw trouwe viervoeter werkt anders dan die van de mens. Het is daarom erg belangrijk om rekening te houden met wat u uw hond te eten geeft en wat u beter vermijdt. Waarom is de juiste voeding belangrijk voor uw hond? Het maagdarmstelsel van een hond is anders dan die van ons. De meeste honden zijn bijvoorbeeld al lactose-intolerant, waardoor ze diarree krijgen bij consumptie van zuivelproducten. Ook zijn sommige dingen die wij wel graag eten schadelijk of zelfs giftig voor een hond. Daarom laat u een hond beter niet mee-eten van wat er op uw bord ligt.

Wat mag een hond niet eten? Omdat het eten van verkeerde dingen een dramatische afloop kan hebben voor honden is het als hondeneigenaar erg belangrijk om te weten wat een hond zeker niet mag eten. Zo vermijdt u het beste beloningen als krenten, rozijnen of steenvruchten waar een pit in zit. Ook chocolade is erg schadelijk voor een hond en kan deze vergiftigen. Deze dingen klinken logisch en zijn vaak relatief bekend bij hondenliefhebbers. Maar wist u bijvoorbeeld al dat groenten als ui, prei, champignons, paprika en aubergine ook vermeden moeten worden? Gaat het toch mis, dan handelt u het beste snel door een dierenarts te contacteren.

Wat mag een hond wel eten? Een hond is van nature uit een vleeseter. Hierdoor zorgt u er het beste voor dat zijn voedsel voornamelijk uit vlees bestaat. Dat kan vers vlees zijn of natvoer, maar ook hondenbrokken. Zo verkoopt Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich bijvoorbeeld hondenvoeding van hun eigen merk dat specifiek is samengesteld voor alle hondenrassen. Deze zijn te verkrijgen in verpakkingen van 10 kilogram.


Op zoek naar hondenvoer dat gezond is voor uw hond? Neem contact op met Hondenhotel Urok & Dreams in Kontich.

Commentaires


bottom of page