top of page

Welke vaccinaties zijn verplicht bij een verblijf in het hondenhotel?

Een volledig en duidelijk overzicht

Je vertrekt op reis want het is tijd voor wat ontspanning. Je hebt aan alles gedacht en alle boekingen zijn in orde, maar je zoekt nog naar een verblijfplaats voor jouw trouwe viervoeter. Dan ben je bij hondenhotel Urok & Dreams in de regio Antwerpen aan het juiste adres! Alvorens jouw hond binnen te brengen, controleer je best nog eens of alles in orde is voor het verblijf.Start tijdig

Er is een bufferperiode van 15 dagen tussen het toedienen van de vaccinatie en het geldig zijn van de vaccinatie. Start zeker op tijd, zodat alle vaccinaties vroegtijdig op punt staan.


Vaccinatieboekje & paspoort

Bij het binnenbrengen van jouw hond moet je altijd het vaccinatieboekje kunnen voorleggen. Als het boekje ontbreekt of de verplichte vaccinaties zijn niet aanwezig of vervallen, kunnen wij jouw hond jammer genoeg niet aannemen. Wij raden ook aan om het Europees paspoort van jouw hond mee te brengen.


Verplichte inentingen

Sommige inentingen moeten jaarlijks herhaald worden. Het gaat hierbij vooral om ziektes zoals kennelhoest, wat je kan vergelijken met het coronavirus. Zelfs na vaccinatie kan de hond drager zijn, maar de vaccinatie zorgt voor een sneller herstel en groepsimmuniteit. Deze specifieke vaccinatie wordt niet altijd standaard gegeven door de dierenarts, dus vraag hier zeker naar.

De volgende vaccinaties mogen niet ouder zijn dan 1 jaar: kennelhoest, leptospirose, hondenziekte, en parvovirus. Deze verplichte inentingen zijn niet onderhandelbaar. Het is voor de algemene veiligheid en gezondheid van alle honden in ons hondenpension dat we deze maatregelen uitermate streng nazien.


Bescherming tegen parasieten

Zorg er zeker ook voor dat jouw hond beschermd is tegen zowel vlooien als teken. En je kijkt best nog eens na of de driemaandelijkse ontworming nog niet verlopen is.


Bel ons gerust voor meer informatie en reserveer tijdig jouw opvang!

Comments


bottom of page